Készíts kekszes fagyitortát!

Forrás: Sütiblog | 2016 április 15.

Végre itt a fagyi szezon és készülhetnek a fagyi torták is. Bár nekem télen sem jelent gondot jégkrémet enni a meleg szobában.

torta-fagyi2-cosmopolitan

A mostani receptet egy kedvenc oldalamról hozom és miután szombaton fogom megcsinálni ezt a finomságot, még nincs fotóm róla. Ellenben Shelly (aki az oldal szerzője) csodás képeket készített és ezeket fogom neked megmutatni, itt pedig az eredeti receptet is megtalálhatod.

Shelly Jaronsky oldalát azért is szeretem, mert egy keksz őrült (én pedig imádom a kekszeket) és eddig még nem sikerült az összes receptet megnéznem, így mindig van újdonság számomra.

A tortához a jégkrémet magam készítem, mert tavaly kaptam egy fagyi készítő gépet, de néha lehet egyszerűbb, ha veszel az üzletben.

fagyi-torta1-cosmopolitan

A vanília fagyi hozzávalói: 2 dl tej, 15 dkg cukor, 4 dl habtejszín, 4 tojás sárgája, 1 vanília rúd kikapart belseje. (Keverd össze a tojás sárgákat egy tálkában, majd a tejet és a cukrot melegítsd fel egy kis lábosban. Még forrás előtt fokozatosan keverd hozzá a tojás sárgáját és főzd sűrű krémmé. Amikor kész kicsit hűtsd ki és keverd hozzá a habtejszínhez, majd robotgéppel jól keverd el. Akinek van fagylalt gépe az töltheti is bele, vagy ha nincs, akkor tedd a mélyhűtőbe és óránként keverd át. Ezt kb 3 alkalommal ismételd meg.)

 fagyi-torta2-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 csésze barna cukor
  • 1 db vanília kikapart magja
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
  • ¾ teáskanál só
  • 2 csésze zabliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 2 csésze csokoládé darabok apróra vágva (vagy készen kapható csoki chips)
  • 1 liter vanília fagyi (vagy bármilyen más fagyi)

torta-fagyi-cosmopolitan

  • A sütőt melegítsd elő 175 C fokra és tegyél egy kerek tortaforma aljára sütőpapírt.
  • Robotgéppel keverd össze a vajat és a cukrot, hogy sima legyen. Majd add hozzá a vanília kikapart belsejét, a tojásokat a szódabikarbónát és a sót.
  • Kis fokozaton keverd tovább a masszát és fokozatosan szitáld bele a lisztet.
  • Egy fakanál segítségével keverd bele a csoki darabok háromnegyedét. Vedd kétfelé a tésztát és tedd a kerek tortaforma aljára az egyik adagot. Amikor kész, süsd meg a másik adagot is. 15-20 prc a sütési idő. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nagyon kemény lesz. Tedd félre hűlni a kekszlapokat.
  • Tisztítsd meg a kerek tortaformádat és tegyél bele egy sütőpapírt úgy, hogy az oldalára is jusson.
  • Vedd elő a jégkrémet és hagyd állni 5 percet, majd egy robotgép segítségével kicsit keverd át a jégkrémet, hogy kenhető legyen.
  • Tedd az aljára az egyik kihűlt kekszet, majd tedd rá az összes jégkrémet és egyengesd el.
  • Végül mehet rá a másik kekszlap. Tedd a mélyhűtőbe kb 1 órára, majd vedd ki a tortaformából és a torta szélét szórd meg a maradék csoki darabokkal.
Címkék: