Blogleírás
Cosmo Süti Blog – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja Ludmillától, a Pop Cake Sziget alapítójától. „Hobbi cukrász vagy süti imádó? Szerintem a kettő ugyanaz, mert az imádat adja a lelkesedést, és a kettő teszi a mestert. Gyerekkoromban még nem igazán voltam sütiszakértő, mert felfaltam mindent, ami elém került. Az elmúlt években viszont sokat finomodott a sütikkel való kapcsolatom, és nem csak az ízekre, de a díszítésre is sok energiát fordítok.”
Málnás és mangós házifagyi
Forrás: Sütiblog | 2013 június 18.
Ezt a nyarat sem úszom meg, hogy ne zabáljam magam degeszre fagyival és jégkrémmel. Főleg akkor kívánom, amikor nagy meleg van. Ma eljött a pillanat, hogy este megajándékozzam magam jégkrémmel. A június-július nekem a málna körül is forog a cseresznye és a meggy mellett, ezért az egyik íz, naná, hogy a málna. A másik pedig egy különleges gyümölcs, a mangó.
Kellemes hűsölést mindenkinek!
Málnás jégkrém
Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt
20-30 dkg friss málna (vagy más piros gyümölcs, ízlés szerint)
1-2 evőkanál méz
fél citrom leve
A joghurtot a mézzel és a citrom levével keverd jól össze és a pépesített málnát keverd bele. Töltsd bele a formákba és tedd a mélyhűtőbe kb 2 órára. (ne töltsd teljesen tele a formákat)
Mangós jégkrém
Hozzávalók:
2 db mangó
1 db narancs leve
2 evőkanál barnacukor
1,5 dl tejszín
1,5 dl joghurt
1 evőkanál friss citromlé
A mangókat hámozd meg és a húsát pépesítsd. Keverd bele a narancs levét, a citrom levét, a barna cukrot és a joghurtot. Verd fel a habtejszínt és a forgasd bele a fenti masszába.
Vedd elő a jégkrémformákat és töltsd fel, de ne teljesen tele. A mélyhűtőben kb 2-3 órát kell hagyni állni, hogy teljesen megdermedjen.
Tipp: Amennyiben nincs műanyag vagy szilikon jégkrémformáid, öntheted műanyag pohárba is, amibe beleszúrsz egy fa vagy műanyag pálcát!