Blogleírás
Cosmo Süti Blog – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja Ludmillától, a Pop Cake Sziget alapítójától. „Hobbi cukrász vagy süti imádó? Szerintem a kettő ugyanaz, mert az imádat adja a lelkesedést, és a kettő teszi a mestert. Gyerekkoromban még nem igazán voltam sütiszakértő, mert felfaltam mindent, ami elém került. Az elmúlt években viszont sokat finomodott a sütikkel való kapcsolatom, és nem csak az ízekre, de a díszítésre is sok energiát fordítok.”
Koktélcseresznyés golyók
Forrás: Sütiblog | 2013 július 27.
Mostanában többször belefutottam a fincsi édes koktélcseresznyébe. Nem csak koktélokban használhatod, hanem sütikhez is. Megosztom veled az egyik kedvenc receptemet – persze millió kalória van benne, de sebaj… A hétvégén kirúgunk a hámból!
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
12,5 dkg keksz (vagy 20 dkg csokis piskóta darálva)
1,5 evőkanál kakaópor (vagy 4 evőkanál olvasztott ét- vagy tejcsokoládé)
5 dkg vaj vagy margarin
1 mokkás kanál vaníliakivonat
3 evőkanál meggylekvár (amennyiben darabos, azt pépesítsd)
1 evőkanál rum
1 üveg száras koktél cseresznye
30 dkg csokoládé a bevonathoz
1. A kekszet vagy piskótát daráld össze egy aprítógép segítségével (vagy tedd egy uzsitasakba és húsklopfolóval törd össze).
2. Keverd bele a kakaóport vagy olvasztott csokoládét, a vajat vagy margarint, a vaníliakivonatot, a meggylekvárt és kézzel gyúrd össze. Ha nem tapad rendesen össze, tegyél még hozzá kis lekvárt, vagy ha túl nedves, akkor kekszet vagy piskótát.
3. Tedd a hűtőszekrénybe 15-20 percre, hogy jól összeálljon.
4. Vedd ki a hűtőből és kezdd el a lenti képen látható metódust követni. Fogj egy kis darab masszát, tegyél a belsejébe egy koktélcseresznyét, úgy, hogy a szára megmaradjon. Majd amikor kész vagy, tedd az egészet vissza a hűtőbe, hogy jól lehűljön és a mártásnál hamar rádermedjen az olvasztott csokoládé.
Tipp: Egy tányérba tegyél sütőpapírt és arra tedd szépen rá a csokiba mártott golyókat, majd ha kész, és szépen rádermedt a csoki, óvatosan vedd le, és egy szép tálra pakolászva már tálalhatod is.