Hűsítő epermisu

Forrás: Sütiblog | 2013 augusztus 1.

Hétköznapokon azokat a sütiket favorizálom leginkább, amelyeket gyorsan és könnyen lehet összedobni. Nem szeretek ebben a melegben sokat állni a konyhában. A mai receptet nem hagyhatod ki, mert nem csak egyszerű, de finom és hűsítő is.

Epermisu

Hozzávalók:

40 dkg eper

4 evőkanál multivitaminos gyümölcslé

1/2 citrom leve és reszelt héja

30 dkg mascarpone

20 dkg natúr joghurt

1 db kis tasakos habfixáló

2 teáskanál vaníliakivonat

5 dkg porcukor

10-13 dkg babapiskóta

1. Mosd meg az epreket és papírtörlővel itasd át, hogy száraz legyen, majd a negyven deka kétharmadát szeleteld fel.

2. A maradék epret, a gyümölcslevet és a fél citrom levét és héját botmixerrel pépesítsd.

3. Vegyél elő egy nagyobb tálat, és keverd simára a mascarponét, a joghurtot, a cukrot, a habfixálót és a vaníliakivonatot.

4. Béleld ki a téglalap alakú sütőformát alufóliával és tegyél az aljára szép sorban babapiskótát.

5. Kanalazd az eperpüré felét a tetejére, majd tedd rá a mascarponekrém felét.

6. Pakold a tetejére a szeletelt epreket, tedd rá a babapiskótákat sorban, majd kanalazd rá a maradék eperpürét. Végezetül jöhet rá a megmaradt mascarpone krém is.

7. Takard be a szélén lelógó celofánnal, és tedd a hűtőbe legalább 2,5 órára.

8. Amikor jól lehűlt és összeállt a sütemény, nyisd meg a celofánt, tegyél a tetejére egy tányért és fordítsd fejre, majd óvatosan emeld le a sütőformát, hogy megmaradjon a forma. Szedd le körben a celofánt, hogy gyorsan tálalhatod is.

Címkék:

Blogleírás

Cosmo Süti Blog – a Cosmopolitan.hu hivatalos blogja Ludmillától, a Pop Cake Sziget alapítójától. „Hobbi cukrász vagy süti imádó? Szerintem a kettő ugyanaz, mert az imádat adja a lelkesedést, és a kettő teszi a mestert. Gyerekkoromban még nem igazán voltam sütiszakértő, mert felfaltam mindent, ami elém került. Az elmúlt években viszont sokat finomodott a sütikkel való kapcsolatom, és nem csak az ízekre, de a díszítésre is sok energiát fordítok.”